Güzel Sanatlar Fakültesi İle Konyaaltı Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Konyaaltı Belediyesi arasında 2. Saklıkent Kar Heykel Çalıştayı İşbirliği Protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılan protokol imza törenine, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek katıldı.

İmza töreninde konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, yapılan tüm çalışmalar içerisinde sanatsal faaliyetlerin yerinin ayrı olduğunu belirterek, ' İbn-i Sina'nın bir sözü var, 'Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder.' diyor. Bir toplumun gelişmesi tek taraflı olmamalı, sanatsal yönü çok önemli. Sanat dediğimiz zaman sadece kendi içerisinde değil de toplumu da kucaklayan hale gelirse toplumun gelişmesinin de önü daha açık oluyor. Bu kapsamda toplumu temsil eden, yönlendiren sizlerle bir araya gelerek böyle güzel çalışmalar ortaya koymak oldukça önemli.' dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de yarın başlayacak olan, 4 üniversite ve 13 heykeltraşın katılacağı 2. Saklıkent Kar Heykel Çalıştayı kapsamında 10 eser ortaya çıkarılacağını ve eserlerin 12 Şubat'ta sergileneceğini bildirdi.

Kaynak: AA