Çanakkale'deki Depremin Yaraları Sarılıyor

Ayvacık ilçesinde önceki günden itibaren yaşanan depremler nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlar devletin ilgisinden memnun Çam köyünde yaşayan Ruhi Yılmaz: 'Çadırlarda, konteynerlerde yatıyoruz. Devletimiz yanımızda, sürekli geliyorlar. Yardımlardan memnunuz' Zeynep Bozkaya: 'Allah devletimizden razı olsun. Sürekli gelip, gidiyorlar. Bakım çok yapılıyor'

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, önceki günden beri artçı sarsıntılarla yaşamlarını sürdürmeye çalışan depremzedeler, yetkililerin bölgeye gösterdiği ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Depremin ardından çok sayıda konut zarar görürken, birçok vatandaş geceyi AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadırlarda geçirdi, dağıtılan kumanyaları tüketti.

Çam köyünde yaşayan Ruhi Yılmaz, bölgede 12 evin kısmen yıkıldığını ve birçok yapının oturulamaz hale geldiğini söyledi. Yetkililerin ilk günden itibaren kendilerini yalnız bırakmadığını aktaran Yılmaz, şunları belirtti:

'Devlet şu an bize üç öğün yemek gönderiyor. Her ihtiyacımızı karşılıyor. Köyümüzde hasar tespitleri yapılıyor. Kontroller yapılıyor, not alınıyor. Evi olmayanlar için çadırlar kuruldu. Konteynerlerimiz yolda, bugün onlar da kurulacak. Köyümüzde oturulamayacak seviyede 12 ev var. Bazı hasarlı evlerin de duvarları, artçı depremlerde yıkılmaya devam ediyor. Buradaki evler 50-60 yıllık. Şu an evlere giremiyoruz, sarsıntılar devam ediyor. Gece 3 veya 4 defa büyük sarsıntılar oluyor. Çadırlarda, konteynerlerde yatıyoruz. Devletimiz yanımızda, sürekli geliyorlar. Biz yapılan yardımlardan memnunuz. Yalnız değiliz.'

Köy sakini Zeynep Bozkaya da deprem korkusunu hala üzerinden atamadığını, devletin tüm imkanlarıyla kendilerine yardımda bulunduğunu vurgulayarak, 'Allah devletimizden razı olsun. Sürekli gelip, gidiyorlar. Bakım çok yapılıyor.' dedi.

Yemek zamanı köy meydanında toplanan vatandaşlar, sofra kurup yetkililer tarafından dağıtılan yemekleri yiyor. Meydana gelemeyen yaşlılar için de evlerine yemek bırakılıyor.
Kaynak: AA