Bilecik'te Seramik Üretimi

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik ve ilçelerinde faaliyet gösteren seramik grubu temsilcileriyle bir araya geldi.

Elban, Seranit Fabrikasında gerçekleşen görüşmede, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, fabrikanın yönetim kurulu icra üyesi Abdulhekim Yakut ve diğer iş adamlarından üretim hakkında bilgi aldı.

Bilecik'te hızlı sanayileşmenin temelinde başta seramik ve mermer olmak üzere ham madde kaynaklarının olduğunu belirten Elban, şöyle konuştu:

'Sanayi kuruluşlarımız, gelişmiş teknoloji ile donatılmış üretim birimleri, iç ve dış pazarların oluşturduğu satış noktaları, istihdam ve ihracat imkanlarıyla ülke ve Bilecik ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla işlenmiş seramiğin pazar çalışmalarının etkinleştirilmesi ve yurt dışında markalaştırılması amacıyla ortak tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda sanayicimizin ve iş adamlarımızın sorunlarına ortak, artılarına da artı katmak için elimizden gelen gayreti göstermek istiyoruz. Bilecik, üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan, ülke ekonomisinin gelişmesine büyük katkıda bulunan önemli bir sanayi kenti konumundadır.'

Elban, daha sonra seramik grubu temsilcilerinin taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA