67. Uluslararası Berlin Film Festivali Yarın Başlıyor

67. Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale), yarın 'Django' filminin gösterimiyle start alacak 18 filmin 'Altın Ayı' ödülü için yarışacağı festivalde panorama bölümünde Türkiye’den 'Kaygı' filmi gösterilecek

BERLİN – 67. Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale), yarın başlayacak.

9-19 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 67. Berlinale, Fransız yönetmen Etienne Comar’ın 'Django' filminin gösterimiyle açılacak.

Film gösterimi öncesinde Paul Verhoeven başkanlığındaki jüri üyeleri, açılış filminin yönetmeni ve oyuncularının yanı sıra çok sayıda ünlü isim Berlinale Palast sinemasının önündeki kırmızı halıda yürüyecek.

'Altın Ayı' ödülü için Berlinale'de yarışacak 18 filmin 17'sinin dünya prömiyeri yapılacak. Festival boyunca 72 ülkeden toplam 399 film gösterilecek.

67. Berlinale'de Türkiye’den Ceylan Özgün Özçelik’in yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı 'Kaygı' filmi panorama bölümünde sinema severlerin beğenisine sunulacak.

Özçelik’in ilk uzun metrajlı filmi “Kaygı” Berlinale’de en iyi ilk film ödülüne aday gösterildi. 50 bin avro para ödüllü en iyi ilk film kategorisinde 16 film yarışacak.

Richard Gere, Catherine Deneuve, Penelope Cruz, Ethan Hawke gibi çok sayıda yıldız oyuncunun katılacağı festivalde “Altın Ayı” ve “Gümüş Ayı” ödülleri 18 Şubat’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
Kaynak: AA