Tuzcu Açıklaması 'Başkanlık Ekonomimizi Yüzde 7 Büyütecek'

ASKON Genel Sekreteri Bahadır Tuzcu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında yaptığı açıklamada sistemin Türkiye ekonomisini her yıl yüzde 7 büyüteceğini belirtti.

Tuzcu Açıklaması 'Başkanlık Ekonomimizi Yüzde 7 Büyütecek'


Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Sekreteri Bahadır Tuzcu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Tuzcu yaptığı açıklamada yeni sistemin Türkiye ekonomisini her yıl yüzde 7’nin üzerinde büyüyeceğini belirtti.



Tuzcu, 2001 krizinden bu yana Türkiye ekonomisinin her yıl yüzde 4.7 büyüme kaydettiğini söyleyerek "Ekonomimiz bu performansı, özellikle son 9 yıldır tüm dünyada hakim olan, 2008’den bu yana yaşanan küresel kriz ve durgunluk ortamında göstermiştir. Bugün gelinen son noktada kişi başına düşen milli gelir 11 bin doları aşmış bulunmaktadır. Toplam milli gelirimiz ise 860 milyar dolardır. Türkiye’de yeni anayasayla birlikte demokrasimizin gelişeceğine ve icranın hız kazanacağına inanmaktayız. Nisan ayındaki referandumda milletimiz onayladığı takdirde 2019 yılında tam anlamıyla çalışmaya başlayacak yeni sistem, etkisini gösterecektir. Önümüzdeki süreçte, kamudaki ve özel sektördeki FETÖ unsurlarının temizlenmesiyle birlikte OHAL kalkacaktır. Türkiye bu süre zarfında hain darbe girişiminin ekonomik etkilerinden sıyrılarak tekrar büyümeye başlayacaktır. Ayrıca, Suriye meselesindeki belirsizliklerin ortadan kalkmasını beklediğimiz bir döneme giriş yapmaktayız" dedi.



Yeni anayasa ve sistem değişikliğiyle birlikte güven ve istikrar ortamının güçleneceğini dile getiren Tuzcu, "Seçilecek Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla ekonomi politikalarımızın tek bir noktadan, hızlı ve doğrudan yönetilmesini beklemekteyiz. Seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın kararname yetkisi, iş dünyasının önünü açacak ve hız katacaktır. Ekonomide reform sürecinin tekrar canlandığını bu dönemde göreceğiz. Atanacak bakan ve bürokratlar belirsizlikten uzak, göreve yoğunlaşmış bir şekilde yatırım ortamının ve sanayimizin güçlenmesi için daha aktif bir performans gösterecektir. Tüm bu getirileri büyümeye endekslediğimizde, Türkiye’nin kişi başı milli gelirde 20 bin dolar ligindeki bir ülke haline gelene kadar yıllık yüzde 7’nin üzerinde büyümesi kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA