Tiyatro Oyuncusu Macide Tanır Anıldı

Sinema ve tiyatro sanatçısı Macide Tanır, vefatının dördüncü yılında Emirgan Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Tanır için Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından düzenlenen törende, dostları ve arkadaşları mezara çiçek bırakarak, dua etti.

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay törende yaptığı konuşmada, Tanır'ın sanat hayatı boyunca gösterdiği dik duruşu, demokrat tavrı ve tiyatroya olan tutkusuyla hatırlanacağını belirterek, 'Yaşam amacı ülkemizin gelişmesi ve gençlerin iyi eğitim alması olan sanatçımız, Türkiye'nin aydınlık yarınları için eğitimin gücüne olan inancıyla gençlere destek oldu. Tüm mal varlığını vakfımıza bağışlayan Tanır'ın adı, gençlerin eğitimine sağladığı katkı ile yaşamaya devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Nedim Saban da yönettiği 'Ahududu' oyununun sonunda yaptığı konuşmada, 'Macide Tanır'ın en önemli yanı gençlere hep saygı göstermesi, onları çok sevmesiydi. Bu yüzden gelirini TEV'e bağışladı. Gençler, sayesinde burs alıyor ve o gençler Macide Tanır'ın bıraktığı ışıkla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacaklar.' dedi.

Hayatı boyunca 65 ödül kazanan Macide Tanır, vasiyetiyle tüm mal varlığını TEV'e bağışlamıştı.

Kaynak: AA