'Ruhlar Gelirse' Mardin'de Sanatseverlerle Buluştu

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, 'Ruhlar Gelirse' oyununu Mardin'de sahneledi.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun (DDT) sahnelediği ''Ruhlar Gelirse'' oyunu Mardin'deki sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla DDT, ''Ruhlar Gelirse'' oyununu Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneledi.

Noel Coward’ın yazdığı, Arif H. Özbilen’nin çevirdiği ve Bora Severcan’ın yönettiği 2 perdelik eserin oyununda Fatih Yurdakul, İrem Ölmez Yurdakul, Özlem Çiftçi, Dicle Çiçek H.İbrahim Kaçmaz, M.Veysi Yoldaş, Handan Çapanoğlu, Şükran Poyrazlı, Halit Tümkan ve Hüseyin Kombaycı rol aldı.

Oyunu aralarında KHK kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar'ın da yer aldığı çok sayıda kişi izledi.

Mardin İl Kültür veTurizm Müdürü Alaaddin Aydın, Mardin'in bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda Mardinlileri sanatla buluşturmayı istediklerini belirtti.

Mardin'deki vatandaşların da bu tür etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Aydın,' Halkımızın sanatla iç içe olması güzel bir şey. İlgiden dolayı bizlerde mutluyuz. Valimizin desteği ile bunları yapıyoruz. Bu tür etkinlikler sürecek.' dedi.

Tiyatroyu izlemeye gelen Muhammed Fatih Özmen ise tiyatro oyununun sahnelenmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, 'Mardin'de artık güzel şeyler oluyor. Bunun mutluluğu yüzümüze yansıyor. Büyükşehir Belediyesine Valimizin görevlendirilmesinden sonra güzel adımlar atılıyor. Hem kültürel hem sanatsal ve hem de sosyal anlamda çok güzel çalışmalar yapıldığının farkına varıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Esin Alatekin de Mardin'in bu tür etkinliklerle anılmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Bütün belediyelerin bu tür çalışmaları rol model almasını istediklerini vurgulayan Alatekin, 'Bu tür etkinliklere destek olduğu için Valimiz Mustafa Yaman'a çok teşekkür ediyoruz. Mardin'in bu tür faaliyetlerle anılması gerçekten memnuniyet verici. Bu bizleri çok mutlu ediyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA