Mahsur Kalanları Kurtaran Jandarmaya Teşekkür Belgesi

Bitlis Valisi Çınar, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşları kurtaran jandarmaya teşekkür belgesi verdi Çınar: 'Dağlarda fedakarca terör örgütüne karşı mücadele eden arkadaşlarımızın ani karar alması ve tecrübelerini kullanılması sonucu o akşam yaklaşık 2 bin kişi büyük bir felaketten kurtarıldı'.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kar ve tipi dolayısıyla Bitlis-Van karayolunda mahsur kalan yaklaşık 2 bin kişiyi kurtaran jandarmaya teşekkür belgesi takdim etti.

Çınar, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney ile Jandarma Özel Harekat Tabur komutanlarını makamında kabul etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Çınar, 1 Şubat'ta Bitlis'te özellikle karayolu ulaşımı açısından büyük sıkıntı yaşandığını söyledi.

Yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle Van, Bitlis ve devam eden istikametteki tüm yolların ulaşıma kapandığını belirten Çınar, şöyle konuştu:

'Bu yol kapanması 30 dakika veya 1 saat değil, yarım günden fazla oldu. Göz gözü görmüyordu. Arkadaşlar '1 metre önümüzü görmüyorduk' diyordu. Belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, karayolları, özel idare, AFAD, herkes seferber oldu. Bütün iş makineleri ve ekipler oraya sevk edildi. Ancak yolların tamamı kayan ve duran araçlarla kapanmıştı. Büyük bir trajedi ve felaket yaşanabilecek durum vardı.'

Çınar, yolda mahsur kalanları kurtarmaları nedeniyle tabur komutanlarına ve personeline teşekkür etti.

- '2 bin kişi büyük bir felaketten kurtarıldı'

Çınar, 'Gece gündüz, yaz kış demeden 24 saat vatanın savunmasında ve bütün bu dağlarda fedakarca terör örgütüne karşı mücadele eden arkadaşlarımızın ani karar alması ve tecrübelerini kullanılması sonucu, o akşam yaklaşık 2 bin kişi büyük bir felaketten kurtarıldı.' dedi.

Otel, misafirhane, polisevi, öğretmenevi, hastane ve devlet yurtlarına taşınan vatandaşlara yemek verildiğini anlatan Çınar, hasta olanların ise tedavi edildiğini bildirdi.

Tipinin durması ve yolların açılmasının ardından vatandaşların buradan ayrıldığını dile getiren Çınar, şunları kaydetti:

'Canlarını ortaya koyarak yaptıkları fedakarlıktan dolayı minnettarlığımızı ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Zırhlı araçlar ağır olduğu için karda ve buzda ilerleyebiliyordu. Diğer araçlar ise gidemiyordu. Arkadaşlarımız birer dakika arayla nöbetleşerek araçların önüne geçip yolu bulmak için yürüyordu. Bir metre önde askerlerimiz yürüyordu, arkadan ise zırhlılar ilerliyordu. Bu büyük bir başarı. Bu nedenle kendilerine teşekkür belgesi takdim edeceğim. Hepsine takdirname göndereceğim. Allah sizleri korusun.'

Vali Çınar, teşekkür belgesini Tuğgeneral Güney'e takdim etti.
Kaynak: AA