Edirne Belediye Meclisi Toplandı

Edirne Belediye Meclisinin şubat ayı toplantılarının ilk oturumu yapıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplanan Edirne Belediye Meclisinde komisyonlardan gelen raporlar ve başkanlık teklifleri görüşülerek karara bağlandı.

Gürkan, mecliste yaptığı konuşmayla bazı projeler hakkında meclis üyelerine bilgi sundu.

Hafızağa Konağı'nın Kent Belleği Müzesi yapılması için çalışmalarda sona gelindiğini, kent müzesinin bir ay içinde hizmete açılmasının planlandığını belirten Gürkan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gürkan, Kültür Merkezi ve Nikah Salonu olarak hizmet verecek tarihi elektrik binasının restorasyonunun da tamamlandığını dile getirerek, 'Hava koşulları nedeniyle açılışını yapamadık. Orası da bitmek üzere. İnşallah yetiştirebilirsek 14 Şubat'ta açmayı planlıyoruz. Şu anda sahne montajı yapılıyor.' dedi.

- Edirne'ye Selimiye Cami minyatür maketi hediye edildi

Öte yandan Çanakkale'nin Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ı makamında ziyaret eden Ejder, Gürkan'a Edirne'nin simgesi Selimiye Camisi'nin ahşap minyatür maketini hediye etti.

Ejder, minyatürün bir sanatçı tarafından yapılarak kendilerine hediye edildiğini ama bu güzel minyatür eserin asıl bulunması gereken yerin Edirne olaması gerektiğini düşündüklerini dile getirerek, 'Edirne demek, Mimar Sinan demek; Edirne demek, Selimiye Camisi demek. Bu yüzden bir sanatçı tarafından yapılan ve bize hediye edilen minyatür Selimiye Camisi'nin asıl yerinin Edirne olduğunu düşündük. Selimiye Camisi, Edirne’nin bir parçası.' dedi.

Gürkan, ziyaretleri ve anlamlı hediye dolayısıyla Ejder'e teşekkür etti.

Kaynak: AA