CHP Genel Sekreteri Sındır Açıklaması

'Geleceğimize sahip çıkmak için sandığa gidelim'.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, referanduma ilişkin 'Geleceğimize sahip çıkmak için sandığa gidelim.' ifadesini kullandı.

Sındır, yaptığı yazılı açıklada, Kınık, Dikili ve Bergama ilçelerinde esnaf ve vatandaşı ziyaret ettiğini, nisan ayında yapılması öngörülen referandum çalışmalarına kahvehane toplantılarıyla başladıklarını belirtti.

Siyasi parti kimliğinden öte yurttaş kimliğiyle ülkeye, vatana, millete, bayrağa ve demokratik, laik, sosyal hukuk devletine güçlü bir parlamenter demokrasiye sahip çıkılması gerektiğine değinen Sındır, açıklamasında şunları kaydetti:

'Cumhuriyetine, milletine, vatanına, bayrağına sahip çıkanlar bu referandumda 'hayır' diyecek. Bu Anayasa değişikliğini getirmek isteyenler 'evet' denmesini istiyor da peki vatandaş neden 'evet' diyecek? Bu değişiklik bu ülkeye ne iyilik getirecek? Neden 'evet' denmesi için bir tane geçerli sebep söyleyemiyorlar?

Ülkücüsünden, muhafazakarına, mütedeyyinine, dindarına 'ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' diyen herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bu seçimde geleceğimiz, demokrasimiz oylanacak. Bir oy bir oydur. Sen yoksan bir eksiğiz. Senin oyunla referandumu kazanabilir anlayışıyla herkesi sandığa taşımamız lazım. Geleceğimize sahip çıkmak için muhakkak sandığa gidelim.'

Kaynak: AA