Çal'da Seracılık Kursu

Çal ilçesinde belediye ve ziraat odasının işbirliğinde açılan seracılık kursuna katılan kursiyerler, 100 soruluk sınava tabi tutuldu.

Çal'da sera kurmak isteyen yeni yatırımcılar ve yatırımcı adayları için 4 ay önce önce açılan kursa katılan 120 kursiyer, ilçe belediyesi toplantı salonunda sınava girdi.

Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz'ün verdiği kurs sonunda, kursiyerler, bitki koruma, besleme, sulama otomasyonu, bitki sulama, ürün pazarlama, sera kurumu, toprak analizleri konularında soruları yanıtlamak için ter döktü.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ziraat odası ile birlikte geçen yıl seracılık projesini hayata geçirdiklerini, domates fidelerinin toprakla buluştuğu aynı yıl ihracat yapmaya başladıklarını söyledi.

Rusya ve Arabistan'dan Çal domatesine yoğun ilginin olduğunu belirten Akcan, 'Yöremizde kırsal kalkınma hareketini başlatmak için tarım kenti projemizi başarıyla uygulamamız gerekiyordu. Şu ana kadar oldukça sağlıklı ve bilinçli gidiyoruz. Yakın gelecekte Çal, bilinçli üretim ve pazarlama yapan tarım kenti haline gelecek. Hedefimiz dünya standartlarında kaliteli üretim yapmak. Tüm kursiyerlerimize üretime yapacakları katkıdan ötürü teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Çal Belediyesi ile Çal Ziraat Odası'na danışmanlık yapan Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz de, sera kuranların kuracak olanların ve seralarda çalışacakların teorik ve pratik eğitimle yetiştirildiklerini belirterek, 4 ay süren kurslara büyük ilgi gösterildiğini kaydetti.

Sınavda başarılı olan kursiyerlere, perşembe günü Çal belediye toplantı salonunda düzenlenecek törenle sertifika verileceği bildirildi.

Kaynak: AA