AK Parti'li Savaş; 'Evetin İçi Dolu, Hayırın İçi Boş'

Nazilli’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Savaş, protokol ve esnaf ziyaretlerinde anayasa değişikliği ve referandum ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

AK Parti'li Savaş; 'Evetin İçi Dolu, Hayırın İçi Boş'


Milletvekili Savaş, Nazilli Ziraat Odası, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, MÜSİAD Aydın Şubesi ve organize sanayi bölgesindeki bazı işletmeleri ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Evet’in içi dolu ‘hayır’ın içi boş. Büyük Türkiye, Güçlü Türkiye yoluna devam edebilmemiz için vatandaşlarımız bunun gereğini en iyi bir şekilde yapacaktır. Memleketimizin bekası, birliğimiz ve dirliğimiz, bütünlüğümüz, geleceğimiz, vatanımız ve bayrağımız için hep beraber ’evet’ diyoruz” dedi.



AK Parti Aydın Milletvekili MKYK üyesi Mustafa Savaş, beraberindeki AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ramazan Satılmış ve kalabalık yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nazilli ziyaretinde uğradığı Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Kooperatif Başkanı Dursun Öztunç’un talebi üzerine Halk Bankası Genel Müdürlüğünü arayarak Nazillili Esnafa bir buçuk milyon TL’lik kredi müjdesi verdi. Kredi müjdesi için kendisine teşekkür eden Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, “Yaşanan olaylar nedeniyle yaşanan durgunluk neticesinde ekonomide finansman sıkıntısı baş gösterdi. Nazilli esnafının derdine çözüm olmak için kredi desteğine ihtiyacımız var. Ekonominin düzelmesi ve esnafımızın durağan durumdan kurtulabilmesi açısından verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.



Milletvekili Mustafa Savaş, milletvekili seçildikten sonra esnafa kucağını açtığını ve esnafla aralarında çok güzel bir işbirliği olduğunu ifade etti.

Savaş, “Esnafta bana kucağını açtı. Karşılıklı iyi ve güzel bir işbirliği var. Güzel bir anlayış var. Biz iktidara geldiğimizde esnafın toplam tüm Türkiye’de kullandığı kredinin miktarı 150 Milyon TL idi. Şimdi ise 20 milyar TL. Bakın nereden nereye gelmişiz. Bu rakam sadece esnaflarımıza yapılan destek. Kullandırılan kredi faiz oranı yüzde 49 idi şimdi ise yüzde 4. Gönül ister ki daha fazla verelim. İmkanlarımız dahilin de inşallah daha fazlasını da vereceğiz. Ayrıca 0 faizli kullandırdığımız krediler de var. Şimd ise Nazilli esnafımıza Halbankasından bir buçuk milyon TL ek kredi desteği verilecektir” dedi.



Mustafa Savaş, vatandaşların bunun gereğini en iyi bir şekilde yapacaklarını ifade etti.

Savaş, “Bu halk oylaması önümüzde ki dönemde, milletimizin önüne gelecek. Yaptığımız ziyaretlerde bu halk oylaması ile ilgili olarak çok olumlu geri dönüşler var. Vatandaşlarımız bunun gereğini en iyi bir şekilde yapacaktır. Büyük Türkiye, Güçlü Türkiye yoluna devam edecek. ‘Evet’ dememizin gerekçeleri say say bitmiyor. Hayır’ın içi boş. Memleketimizin bekası için, birliğimiz ve dirliğimiz için, bütünlüğümüz için, geleceğimiz için, vatanımız ve bayrağımız için hep birlikte ’evet’ diyoruz. Torunlarımız için çocuklarımız, geleceğimiz ve bayrağımız için ‘evet’ diyoruz. Bin yıldan buyana bu coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafya bizim kaderimiz. Bundan sonrada sonsuza kadar bu coğrafyada ilelebet yaşamaya devam edeceğiz. Bunun için yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Çünkü iç tehditlere, dış tehditlere maruz durumdayız. Bu tehditleri bertaraf edebilmek için bizim hep beraber birlikte bu duruşu net olarak sandıkta ortaya koymamız gerekiyor. Bu AK Parti’nin seçimi değil, bu bir parti seçimi değil. Burada millet kendi kaderini oylayacak. Kendi kaderini seçecek. O nedenle bunu hep beraber birlikte halkımıza neden ‘evet’ diyeceğimizi anlatmamız gerekiyor. Sadece bizlerin değil, sivil toplum kuruluşlarının, toplumun önde gelen kanaat önderlerinin bunu vatandaşlara anlatması gerekiyor. Çünkü vatandaşın bunu bilmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA