Üzüm Ve Kirazda İhracatı Artırma Çabaları

Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Seyyar: 'Almanya’ya ihracatımızı artırabilecek noktadayız. Fruit Logistica Fuarı’na katılarak Avrupa pazarındaki konumumuzu güçlendirmeye çalışacağız'

Üzüm ve kirazda ihracatı artırmaya çalışan Egeli ihracatçılar, Almanya'da düzenlenen Fruit Logistica Fuarı'na katılacak.

Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, yaptığı açıklamada sektörde katma değeri ve ihracatı artırmayı amaçlayan URGE Projesi kapsamında Şili'nin ardından Almanya'da temaslarda bulunacaklarını bildirdi.

Projeye dahil olan 13 firmayla 8-10 Şubat 2017 tarihlerinde Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek Fruit Logistica Fuarı’na katılacaklarını kaydeden Seyyar, kiraz ihracatının yarısının yapıldığı Almanya'nın sofralık üzümde de Rusya'nın ardından ikinci sırada olduğuna dikkati çekti.

Seyyar, şunları kaydetti:

'Almanya, URGE projesi kapsamındaki iki üründe de önemli ihraç pazarımız. Almanya’da 3 milyonun üzerinde Türk yaşıyor. Türk ürünlerinin bilinirliği üst seviyede. Almanya’ya ihracatımızı daha da artırabilecek noktadayız. Fruit Logistica Fuarı’na katılarak Avrupa pazarındaki konumumuzu güçlendirmeye çalışacağız.'
Kaynak: AA