Tunceli'de FETÖ/PDY Operasyonu

Valilik: 'İl merkezinde gözaltına alınan bir jandarma teğmen ve bir polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca yürütülen çalışmalar kapsamında bir polis memuru, bir astsubay ve bir memur da yakalanarak gözaltına alındı'

Tunceli'de Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan bir jandarma teğmen ve bir polis memurunun tutuklandığı, ayrıca bir polis memuru, bir astsubay ve bir memurun da gözaltına alındığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen ve hezimete uğratılan darbe girişimi sonrasında devlet içerisindeki illegal paralel devlet yapılanmasına yönelik soruşturmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bu kapsamında il merkezinde gözaltına alınan bir jandarma teğmen ve bir polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca yürütülen çalışmalar kapsamında bir polis memuru, bir astsubay ve bir memur da yakalanarak gözaltına alındı.'

Kaynak: AA