TİKA'nın Kursunu Bitiren Afgan Kadınlar Sertifika Aldı

Afganistan'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA), Faryab vilayetinin Andhoy ilçesinde 6 ay önce açtığı Türkçe ve meslek edindirme kursunu bitiren öğrenciler sertifikalarını aldı.

Andhoy Belediye Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen törene TİKA Mezar-i Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Burak Kadir Kıllıoğlu, Türkiye'den gelen TİKA Mezar-ı Şerif Masası Sorumlusu Kazım Karabacak, Andhoy Kaymakamı Sultan Sancar, Belediye Başkanı Gulam Faruk ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Sancar, Afganistan'da uluslararası camiadan birçok yardım kuruluşunun olduğunu söyledi.

Bu kuruluşların içinde özellikle TİKA'nın Afganistan halkına karşılıksız yardımda bulunduğunu ifade eden Sancar, gerçek dostluğun böyle anlaşılabileceğini belirtti.

Sancar, TİKA'nın Andhoy'da açtığı Türkçe ve meslek edindirme kursu sayesinde 120 kadının aldıkları eğitim sonucunda ailelerinin geçimine katkı sağlayabileceklerini vurguladı.

- 'Türkiye her zaman Afgan halkının yanında'

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Bulduk da Türkiye'nin her zaman Afgan halkının yanında olacağını kaydetti.

TİKA'nın Afganistan'da gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatan Bulduk, bundan sonra da diğer alanlarda olduğu gibi kapasite geliştirme ve meslek edindirme alanlarındaki yardımların süreceğini söyledi.

Bulduk, Afgan kadınlarının kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için meslek edindirme kurslarının önemine dikkati çekti.

Kursiyerlerin Türkçe şarkılar seslendirdiği tören, sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.

Kaynak: AA