Musab Bin Umeyr Mescidi Derneğinden Suriyeli Ailelere Yardım

Dernek, İdlib'in kuzeydoğusundaki ihtiyaç sahibi 100 aileye yardım ulaştırdı.

Musab Bin Umeyr Mescidi Derneği, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde ihtiyaç sahibi 100 Suriyeli aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

Derneğin Suriye'deki sorumlularından Abdulkerim Ebu Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep, Hama ve Humus illerinden İdlib'in kuzeydoğusuna gelen ihtiyaç sahibi 100 aileye çeşitli yardım yaptığını söyledi.

Çocuklar için kıyafet, ayakkabı, süt ve bez de dahil çeşitli yardımları İdlib'in kuzeyindeki Herze çadır kentinde kalan ailelere ulaştırdıklarını belirten Nur, 'Buraya gelen yardım tırlarımızda battaniye, sünger yatak ve gıda kolileri mevcut. Halep, Hama ve Humus'tan İdlib kırsalına gelen ihtiyaç sahiplerine bu yardımları dağıtıyoruz.'' dedi.

İdlib'in kuzeyine yönelik yardımların devam edeceğini ifade eden Nur, 'Buradaki 60 çadırı da derneğimiz kurdu. Çadır kentin organizasyonu Musab Bin Umeyr Mescidi Derneği tarafından yapılıyor. Dernek olarak burada ihtiyaç sahiplerine elbise ve ayakkabı dağıttık. Fırınlarımıza da un gönderiyoruz. Şimdi de gıda kolisi dağıtacağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA