'Güçlü Bir Türkiye İçin EVET' Kampanyası

Anayasa değişikliğine yönelik referandum için Muş'ta başlatılan 'Güçlü bir Türkiye için EVET' kampanyası, toplumun herkesiminden büyük destek görüyor Muş Eğitim BirSen Şube Başkanı Barışan: 'İnşallah bu referandumla yerli ve milli olan yöneticiler tarafından yönetileceğiz.'

Muş'taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve esnaflar, anayasa değişikliğine yönelik referandum için başlatılan kampanyaya destek verdi.

Nisan ayında gerçekleştirilecek referandum için başlatılan 'Güçlü bir Türkiye için EVET' kampanyası, toplumun her kesiminden büyük destek görüyor.

- 'Güçlü Türkiye ve güçlü lider ortaya çıkacak'

Muş Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, yaptığı açıklamada, büyük bir sivil toplum kuruluşu olarak başlatılan 'Evet' kampanyasına destek vereceklerini açıkladı.

Referandumun, kendileri için beklenen bir gelişme olduğunu ifade eden Barışan, şöyle konuştu:

'1839 yılından itibaren bu coğrafyanın istikameti maalesef emperyalist ve dış güçler tarafından değiştirildi. Bu 200 yıllık süreç boyunca hep başkaları tarafından yönetildik, yönetilmeye çalışıldık. İnşallah bu referandumla yerli ve milli olan yöneticiler tarafından yönetileceğiz. Referandumla güçlü Türkiye ve güçlü lider ortaya çıkacak. İnşallah ülke ümmet coğrafyasının lideri olmaya devam edecektir. Çift başlılık sona erecek, koalisyonlar dönemi bitecek ve darbe girişimleri sona erecek. Türkiye, ekonomik ve sosyal alanda müreffeh ve gelişmiş ülkeler seviyesine çıkacaktır. Bu da ancak güçlü bir liderle mümkün olabilir.'

Eğitim Bir-Sen olarak referandumda 'evet' diyeceklerini vurgulayan Barışan, 'Çünkü bu bir rejim değişikliği değil, sadece ayağımızdaki prangayı söküp atan bir sistem değişikliğidir. İnşallah güçlü bir iradeyle sandığa gidip, bütün gücümüzle sandıkları sahip çıkacağız.' dedi

Badikan aşireti mensubu ve kanat önderi imam Abdulkadir Erten ise referandumu bir aile gibi değerlendirdiğini belirterek, 'Bir aile reisi tek olduğunda o aile çok rahat eder ve mutluluk bulur. Ama ailede çift başlılık olursa, o aile bozulur. Onun içinde referandumdan 'evet' çıkması İslam alemi, devletimiz, milletimiz, adalet, güzellik, barış ve bereket için çok isabetli ve yerinde olur. Bu açında herkesin bu kampanyaya destek olmasını istiyorum. Çünkü yeni olan her şeyin bir güzelliği vardır.' diye konuştu.

Kentte esnaflık yapan İzzettin Demir de referanduma kesinlikle destek vereceklerini bildirerek, referandum Türkiye için gerekli olduğunu kaydetti.

'Türkiye'nin bir daha yere düşmemesi, diz çökmemesi ve darbelere maruz kalmaması için geç kalınmış bir anayasadır. Bu sistemi benimsiyorum.' diyen Demir, 'Türkiye'nin bir daha bunlarla uğraşacak durumu olmasın diye referanduma 'evet' diyoruz. Bu referandum Cumhurbaşkanımıza özgü bir sistem değildir. Bundan sonra gelecekler için çok önemli.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA