Gazzeli Mahkumlardan Hafız Osman Hattıyla Kur'an-I Kerim

Gazzeli 17 mahkum, 7 ay içerisinde Hafız Osman hattıyla Kur'anı Kerim'in tamamını yazdı.

Filistin İçişleri Bakanlığının Gazzeli mahkumlar için başlattığı Hafız Osman hattıyla Kur'an-ı Kerim yazma projesi tamamlandı.

İçişleri Bakanlığına bağlı Islah ve Rehabilitasyon Merkezlerindeki 17 mahkumun Kur'an-ı Kerim'in tamamını 7 ay içerisinde Hafız Osman hattıyla yazdığı belirtildi.

Projenin tamamlanması münasebetiyle Islah ve Rehabilitasyon Merkezleri Genel Müdürlüğü ile 'Darul Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Derneği' Gazze'de bir etkinlik düzenledi.

Mahkumların ailelerinin yanı sıra hükümet yetkilileri ve milletvekillerinin de katıldığı etkinlikte tiyatro gösterisi ile mahkumların Kuran-ı Kerim yazma aşamalarını yansıtan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Islah ve Rehabilitasyon Merkezleri Genel Müdürü Fuad Ebu Batihan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mahkumları rehabilite etmek ve vakitlerini değerlendirme fırsatı sunmak amacıyla böyle bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Söz konusu projenin yanı sıra verdikleri eğitimler kapsamında 5 mahkumun Kur'an-ı Kerim'in tamamını, ikisinin de yaklaşık 500 hadisi ezberlediğini aktaran Ebu Batihan, insanların yeniden inşasını sağlayabilmek için eğitim projeleri, mesleki kurslar ve bilinçlendirme programları düzenlenmesi konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Gazze İçişleri Bakan Vekili Tevfik Ebu Naim de İsrail ablukası ve işsizliğin insanları suç işlemeye ittiğine vurgu yaparak, 'Bu proje, Islah ve Rehabilitasyon Merkezlerindeki mahkumların yalnız bırakılmaması için hayata geçirildi.' diye konuştu.

Kaynak: AA