Kayseri Bilim Merkezi'ne 2 Ayda Rekor Ziyaretçi

Kayseri, Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Bilim Merkezi'ni iki ayda 40 binden fazla kişi ziyaret etti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2 ay önce ziyaretçilere kapılarını açan Bilim Merkezi'nin bölge için yeni bir cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK ile 52 milyon liralık yatırımla Kayseri'ye kazandırdığı merkezin 4 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını anımsatan Çelik, Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde 50 bin metrekare açık, 10 bin metrekare de kapalı alanda kurulu olan merkezin, birbirinden farklı sergi alanlarıyla da her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi çekmeye başladığını kaydetti.

Merkezin açılışından bu yana 40 binin üzerinde ziyaretçi çektiği aktaran Çelik, 'Türkiye'de sadece dört şehirde bulunan Bilim Merkezlerinin en kapsamlısını şehrimize kazandırdık. Kısa zamanda da bölgemiz için yeni bir cazibe merkezi oldu.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA