Halkların Demokratik Kongresi 2. Genel Meclis Toplantısı

HDK Eş Sözcüsü Hamzaoğlu:'Bu referandumda bizler Türkiye'yi karanlıktan, alaca karanlığa dönüştürmenin engeli olabiliriz'.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, 'Bu referandumda bizler Türkiye'yi karanlıktan, alaca karanlığa dönüştürmenin engeli olabiliriz.' dedi.

Hamzaoğlu, Taksim Hill Otel'de düzenlenen Halkların Demokratik Kongresi 2. Meclis Toplantısının açılışında, devletin organlarında tarihsel sürece sahip, o birikimi yaşamış, bunu gelecek kuşaklara aktarabilecek bürokrat ya da teknokrat görmenin zorlaştığını savundu.

'Bir 15 Temmuz asker kalkışmasını hep birlikte yaşadık ve bu kalkışma bizlere karşı yapılan bir darbeye dönüştürülmeye çalışılıyor.' iddiasında bulunan Hamzaoğlu, darbe girişiminin ardından 18 Kanun Hükmünde Kararname yayımlandığını belirtti.

Kanun Hükmünde Kararname ile ilk olarak OHAL kararı verildiğini ifade eden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

'OHAL 9. aya kadar şu an uzatıldı. 94 bin 867 kamu emekçisini kamudan çıkardılar, pasaportlarını dondurdular, 30 binden fazla kamu emekçisi açıkta, ikisi HDP eş genel başkanı olmak üzere 10'dan fazla milletvekili tutsak, 81 belediyede kayyum var, 67 belediye başkanı tutuklu. Önümüzde bir referandum var. Bu referandumda bizler Türkiye'yi karanlıktan, alaca karanlığa dönüştürmenin engeli olabiliriz. Türkiye bugün karanlıktadır ancak bu onlara yetmemektedir. Yönetebilmek için alaca karanlığa gereksinimleri var. Bizler referandumdaki 'hayır'larımızla bu alaca karanlığı engelleyebiliriz.'

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit de Türkiye demokrasisini ayağa kaldırmak ve yürütmek için mücadele ettiklerini dile getirerek, 'Ama bu demokrasinin kalemini kırdılar. O kalemin kırılmasına karşı aslında bugün çok daha aktif, çok daha kitlesel bir mücadeleyi yürütmek gibi tarihsel bir sorumlulukla da karşı karşıyayız. Bu bizim hem sorumluluğumuz hem ödevimiz.' diye konuştu.
Kaynak: AA