Siirtli Kuaför Dünya Klasmanında

Siirt'te erkek kuaförlüğü yapan Aslan Çoban, Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Başkanlığınca uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden 6 kişilik milli takıma seçildi Çoban, Dünya Kuaförler Federasyonunca nisan ayında Ukrayna'da düzenlenecek yarışmaya hazırlanıyor Çoban: 'Bayrağımızı başarıyla farklı ülkelerde dalgalandırmak bizlere gurur veriyor'.

FECRİ BARLIK - Siirt'te 23 yıldır erkek kuaförlüğü yapan Aslan Çoban, Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

Siirt'te 10 yaşındayken okul sonrasında babasının bir kuaförün yanına çırak olarak gönderdiği Çoban (33), ilerleyen yıllarda severek yaptığını hissettiği meslekte kendisini geliştirerek Türkiye'nin en başarılı kuaförleri arasında yerini aldı.

Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Başkanlığınca Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil eden 6 kişilik milli takıma seçilen Çoban, kentteki bir alışveriş merkezinde mesleğini sürdürüyor.

Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşındayken çırak olarak başladığı mesleğinde kendini geliştirdiğini ve 10 yıldır kendi işletmesinde mesleğini yaptığını söyledi.

Saç modellerine bakarak mesleğindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Çoban, Dünya Kuaförler Federasyonu (Confederation Mondial Coiffure) Türkiye Başkanlığınca Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil eden 6 kişilik milli takıma seçildiğini bildirdi.

Çoban, 23-24 Ekim 2016 tarihlerinde İtalya'nın Napoli kentinde gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü kuaförlerin yarıştığı On Hair Milan Edition saç tasarımı festivalinde dünya üçüncüsü olan takımda yer almanın gururunu yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Dünya Kuaförler Federasyonunca düzenlenen ve 28 ülkenin katıldığı 18 dakikada saç kesim ve şekillendirme yarışmasında ülkemize dünya üçüncülüğünü kazandırdık. Takımımız 6 kişiden oluşuyor. İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Bayrağımızı başarıyla farklı ülkelerde dalgalandırmak bizlere gurur veriyor. Bir Siirtli olarak bundan ayrıca gurur duyuyorum.'

Dünya Kuaförler Federasyonunca nisan ayında Ukrayna'da düzenlenecek yarışmada da Türkiye'yi temsil edecek milli takımda yer alacağını aktaran Çoban, Türkiye'ye dünya birinciliğini kazandırmak için arkadaşlarıyla ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Mesleği severek icra eden kuaförlerin bir şekilde mutlaka başarılı olacaklarına inandığını dile getiren Çoban, 'Elde ettiğimiz başarılar, sanatımız ve ilimizdeki meslektaşlarımız adına güzel bir adım olacağına inanıyorum. Mesleğimizde yeni yetişen nesil de umut ediyorum ki; bu mesleği severek ve hedefleri olarak icra edeceklerdir. Ben kendi ilimde bu yerlere gelebiliyorsam, birçok meslektaşımın daha iyi yerlerine geleceğine inanıyorum.' diye konuştu.

Birçok firmadan eğitmenlik teklifi aldığını, bunları değerlendireceğini aktaran Çoban, mesleğini daha iyi yerlere taşımak için bilgi ve tecrübelerini meslekle yeni tanışanlara aktaracaklarını sözlerine ekledi.

- 'Bir Siirtli olarak bu tablo bize gurur veriyor'

Yunus Barık adlı vatandaş da uzun zamandan beri tıraş olmak için Çoban'ı tercih ettiğini söyledi.

Çoban'ın tıraşından gayet memnun olduğunu anlatan Barık, 'Siirt şartlarına göre yüksek potansiyele sahip. Uluslararası yarışmalarda da ilimizi ve ülkemizi temsil ederek önemli başarılar elde etti. Bir Siirtli olarak bu tablo bize gurur veriyor.' dedi.

Abdulkadir Özcan da Türkiye'yi temsil eden bir kuaförün yanında tıraş olmanın kendilerini memnun ettiğini kaydetti.
Kaynak: AA