İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Patel, Lübnan'da

Patel, Cumhurbaşkanı Avn tarafından kabul edildi.

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı 
Priti Patel, ülkesinin tüm sektörlerde Lübnan ile ilişkilerini arttırma amacında olduğunu söyledi.

Patel, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından başkent Beyrut'un güneyindeki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi.

Patel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki ülkenin ilişkilerinin güçlü olduğunu belirterek, 'İlişkileri özellikle ekonomi alanı ve Suriyeli mültecilerle ilgili yük paylaşımı noktasında daha da güçlendirmenin peşindeyiz.' dedi.

'İngiltere'nin Lübnan'a diğer ülkelerden gelecek yardımların arttırılması konusunda uluslararası topluma baskı yaptığının' altını çizen Patel, 'Lübnan, Suriye'nin yeniden inşası konusunda önemli bir role sahip. Bu, Lübnan için yeni fırsatlar ve projeler sağlayacak.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanı Avn'ın 'Lübnan ve İngiltere arasında özellikle terörizm ve mülteci krizinin ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele konularında devam eden yüksek seviyedeki iş birliği'ne vurgu yaptığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Avn'ın görüşmede, 'Lübnan'ın artık mülteci yükünü taşıyamadığını' belirttiği ve uluslararası topluma, 'Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli ve kolaylaştırılmış şekilde dönmesi çağrısını yenilediği' bilgisi paylaşıldı.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Lübnan'da 1,2 milyon civarında Suriyeli mülteci yaşıyor. Lübnan makamları ise bu rakamın 1 buçuk milyon civarında olduğunu söylüyor. Lübnan'ın, nüfusuna oranla en fazla sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.
Kaynak: AA