AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Aydın Açıklaması

'Bu hükümet değişikliği sistemi, özü itibarıyla vesayetten kurtulmanın adıdır'.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, 'Bu hükümet değişikliği sistemi, özü itibarıyla vesayetten kurtulmanın adıdır.'' dedi.Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Aydın, Anayasa değişikliği ve referandum sürecini değerlendirdi.

Aydın, ''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'' olarak adlandırılan sistemin basit ve sıradan bir hükümet değişikliği modeli olmaktan çok, milletin tarihi misyonunu yeniden üstleneceği ve yükleneceği bir misyona geçiş olacağını belirtti.

Teşkilat olarak referandum süreci boyunca her ortamda hükümet değişikliği modelini anlatacaklarını ifade eden Aydın, ''Bu hükümet değişikliği sistemi özü itibarıyla vesayetten kurtulmanın adıdır. Bugün bu vesayetçi odakların bu sisteme ısrarla ve katı bir şekilde itiraz etmelerinin altında yatan da yine budur. Bu vesayet odakları, vesayetçi sistemlerini devam ettirmek istemektedirler. Milletin çoğunluğu tarafından kabul görmeleri konusunda endişeleri olduğu içinde bu sisteme geçişi meşru ve olumlu olarak görmüyorlar. Zira bunların bu ülkedeki millet çoğunluğunu elde etme şansları yok, buna dair umutları da yok. Biz bu konuda neden rahatız? Zira biz millete inanıyoruz, millete güveniyoruz. Bu millet ki içte ve dışarıdaki bütün kuşatmalara karşı diri olarak görev başına çıkması gerektiği gün, hep beraber 15 Temmuz’da olduğu gibi görevinin başına çıkabilmektedir.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de milli birlik ve beraberliğin, ülkenin geleceğinin teminatı noktasında büyük duyarlılık sahibi olan millete minnet ve şükran borçlu olduklarını dile getiren Aydın, AK Parti olarak temel felsefelerinin, milletin zenginleşmesi ve ülkenin demokratikleşmesi olduğunu kaydetti.

Aydın, hükümet değişikliği modelinin halk oylamasında Elazığ'dan beklenenin daha üstünde bir oy performansı beklediklerini belirterek, ''Siz millet olarak nasıl ki 15 Temmuz’da bu hain ve kahpe girişime müsaade etmediyseniz, bütün bu denemeleri boşa çıkardıysanız bundan sonra da Allah'ın izniyle bu odaklara geçit vermeyecek, milletin iradesini hakkıyla temsil edeceksiniz.'' diye konuştu.

Toplantıya, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Görgöze, AK Parti Elazığ milletvekilleri, ilçe belediye ve teşkilat başkanları ile partililer katıldı.
Kaynak: AA