Tosya'da Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı

Tosya ilçesinde öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı.

Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa başlattığı 'Kuru Üzüm Dağıtımı' Projesi kapsamında Atatürk İlkokulu’nda öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı.

Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, yaptığı konuşmada, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri öğrencilere süt dağıtıldığını hatırlattı.

Pullu, öğrencilere, sağlıklı büyümeleri ve düzenli gelişebilmeleri için her gün süt içmeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

'İnsanların sağlıklı olabilmesi için gerekli olan enerji ve besin ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli besin gruplarından biride süt ve süt ürünleridir. Süt ve süt ürünlerinin tüketimi özellikle büyüme çağında olan sizlerin başta olmak üzere herkesin sağlıklı kalabilmesi için çok büyük önem arz etmektedir. Haftada 3 gün dağıtılan süte ilave olarak bundan sonra salı ve perşembe günleri ise ilçemizde eğitim gören 2 bin 157 öğrencimize kuru üzüm dağıtacağız. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmeniz için devletimiz tarafından dağıtılan süt ve kuru üzümler hepinize afiyet olsun. Derslerinizde başarılar dilerim.'

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Gür ve öğretmenler öğrencilere tek tek kuru üzüm dağıttı.

Kaynak: AA