Kuveyt 56'Incı Ulusal Gün Resepsiyonu Ankara'da Düzenlendi

Türkiye ve Kuveyt arasındaki ilişkileri değerlendiren Kuveyt’in Ankara Büyükelçisi Ghassan Al Zawawi,”Türkiye ve Kuveyt mükemmel bir geleceğe sahip. Şu ana kadar yaptıklarımız yeterli değil. Türkiye ve Kuveyt daha büyük imkânlara ve potansiyele sahip“ dedi.

Kuveyt 56'Incı Ulusal Gün Resepsiyonu Ankara'da Düzenlendi
Kuveyt’in bağımsızlık yıldönümü sebebiyle Kuveytli Büyükelçi Al Zawawi’in ev sahipliğinde Ankara’da resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, büyükelçiler, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye ve Kuveyt’in milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Büyükelçi Zawawi ve büyükelçinin eşiyle birlikte deniz kabuğu şeklindeki pastayı kesti. Ardından büyükelçi Zawawi ile resepsiyon salonunu gezen Mehmet Şimşek, Kuveyt’e özgü yiyecek ve tatlılar hakkında bilgi aldı. Resepsiyon çıkışında ise basın mensuplarına açıklama yapan Şimşek, “Kuveyt’in milli gününü tebrik ediyorum. Kuveyt-Türkiye ilişkilerini daha da güçlendirmek için çabalayacağız, çalışacağız” dedi.



Kuveyt bağımsız olmasaydı, ben bugün burada olamazdım”

26 yıl önce Kuveyt’in bağımsızlığına giden yolda dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın çabalarına dikkat çeken Büyükelçi Al Zawawi, “Türkiye’nin başkenti, dostane Ankara’da bulunmak kişisel olarak benim için ve Kuveyt için çok özel. 26 yıl önce, ruhu şad olsun rahmetli Turgut Özal’ın, Kuveyt’in ve Kuveyt’in meşrutiyetinin yanında kararlı bir şekilde durduğunu hala hatırlıyorum. Onun liderliği ve kararlı duruşu Kuveyt’in bağımsızlığı konusunda Birleşmiş Milletler(BM) üzerinde çok büyük bir etkiye neden oldu. Kuveyt bağımsız olmasaydı, ben bugün burada olamazdım. Çünkü o sırada Bağdat’ta büyükelçilik görevimi sürdürüyordum. Yani ülkemin bağımsızlığına kavuştuğu zaman benim neler hissettiğimi ve bunun ne anlama geldiği tasavvur edebilirsiniz” diye konuştu.



“Çok iyi ilişkilerimiz var”

Kuveyt’in Ankara Büyükelçisi Al Zawawi konuşmasında Türkiye ve Kuveyt arasındaki mevcut ilişkilere de değinerek şunları kaydetti:

“Bana göre Türkiye ve Kuveyt mükemmel bir geleceğe sahip. Şu ana kadar yaptıklarımız yeterli değil. Türkiye ve Kuveyt daha büyük imkânlara ve potansiyele sahip. Kuveyt’teki Türk Büyükelçiliği ile birlikte çok yoğun çalışıyoruz. Çok iyi ilişkilerimiz var”
Kaynak: İHA