Buldan Barajı'nda, Kapalı Sistem Sulama Çalışmaları

Sarıgöl Ovası'nın tarım alanları için önem taşıyan Buldan Barajı'nda DSİ İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından kapalı sistem sulamaya geçmesi için çalışmalara başlandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından Buldan Barajı'nda başlayan kapalı sistem çalışmalarını Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran ve yönetim kurulu üyeleri ile AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy yerinde inceledi.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran, bölgenin en büyük yenileme yatırımının start aldığını belirtti.

Kapalı sistem sulama için 84 kilometre uzunluğundaki dev su borularının alana getirilmeye başladığını belirten Duran, şöyle konuştu:

'Buldan Barajı'mızdan önceleri yaz aylarında vahşi sulama yapılıyor bu da su kaybına neden oluyordu. Kapalı sisteme geçmek için gerekli planlamalar yapıldı ve ihalesi tamamlandı. Buldan Barajı'mızın kapalı sistem olması için gerekli dev boruların yerleştirilmesine başlandı. Toplamda 84 kilometrelik su borusu döşenecek. Damlama sistemi için 500 vana konulacak. Önceden çiftçilerimize vahşi sulamayla 11 bin dekarlık alana sulanabiliyordu, kapalı sistem çalışmaları tamamlandığında 23 bin 370 dekarlık tarım alanına su verilecek. DSİ’nin bölgede en büyük yenileme yatırımı olarak bilinen, Buldan Barajı'nın kapalı sisteme geçme maliyeti ise 26 milyon 600 bin lira tutarındadır. Böylece çiftçilerimiz daha ekonomik sulama imkanı bulacak.'

AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy ise baraj ile ilk etapta, Bahadırlar Mahallesi arasındaki 35 kilometrelik tarım alanın 2017 yılı sonuna kadar damlama sistemine geçeceğini, sonraki sezonlarda çalışma alanlarının genişletileceğini söyledi.

Kapalı sisteme geçme çalışmalarının 2019 yılında tamamlanacağını ifade eden Toy, Sarıgöllü üreticiler adına AK Parti Manisa milletvekilleri başta olmak üzere DSİ İzmir Bölge Müdürü Hayati Çelenk’e teşekkür etti.
Kaynak: AA