Afyonkarahisar'da Bir Tebessüm Farkındalığı

Afyonkarahisar'da üniversite öğrencisi Enes Tutuk, kentin en işlek caddesinde insanları gülümseyip, tebessüm etmeye davet etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları öğrencisi Enes Tutuk, şehrin en işlek caddelerinden Yeşilyol'da 'Sizden bir tebessüm isteyebilir miyim?' sloganıyla insanlara gülümseyin çağrısında bulundu.

Açtığı 'Sizden bir tebessüm isteyebilir miyim?' pankartı ile Yeşilyol Caddesi'nde bir masa ve sandalyeyle yerini alan Tutuk, vatandaşları meraklı bakışlarla gülümsetti.

Yaptığı davetle ilgili konuşan Tutuk, 'Biz tebessüm etmeyi unuttuk. Gerçekten de günümüz şartlarında artık kimse kimsenin yüzüne bakmıyor hale geldi. Baksa bile yüzü somurtkan, hayattan soğumuş bir halde bakıyor. Eskiden malımız mülkümüz yoktu, çok sıkıntılar çektik fakat huzurluyduk.' dedi.

'İnsanlarda sevgi saygı vardı' diyen Tutuk, 'Şimdi insanların her şeyi var ama mutlu değil. Bu durumun yeni nesil için sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Türk insanı olarak gülmeyi ve güldürmeyi seven bir toplumuz. Bizim insanımız en küçük iyiliğe bile verecek hiçbir şeyi olmasa dahi dualarla karşılık veren bir yapıya sahip. İçimizde olan şeyi gülümsemeyi unuttuk. Ben de bugün bu içimizde olan ve unuttuğumuz şeyi hatırlatmak istedim. İnsanlardan bir tebessüm istiyorum' diye konuştu.

Kaynak: AA