28 Şubat Kadın Platformu'ndan AK Parti İl Başkanlığı'na Ziyaret

28 Şubat Kadın Platformu Trabzon Temsilcisi Özdemir: 'O gün KTÜ'nün kapısına bir tabur asker geldiği gün yemin etmiştim. 'Ben bunun intikamını sizden alacağım' diye. Şimdi bugüne baktığımızda ise 28 Şubat'ın bizim omuzlarımızda yükseldiğini görüyorum' AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayvazoğlu: 'İş verenin 'Ben başörtülü bir elemanla çalışmak istemiyorum' cevabı ile karşılaştım. Onu hiç unutmadım. O benim hayatımın bir metaforudur'

28 Şubat Kadın Platformu Trabzon Temsilcisi Aynur Çift Özdemir ve üyeler, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Revi, 'Bu davada çok mesafe alındı. Bu durumun tam olarak çözüme kavuşabilmesi akşamdan sabaha olacak bir iş değildir. Çünkü bu işler kolay işler değil. Ancak biz AK Parti olarak bu davanın peşindeyiz.' diye konuştu.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ise kendisinin de 28 Şubat mağduru olduğunu ifade etti.

Ayvazoğlu, 'KTÜ'de okuduğum yıllarda 'Ya o kadar kişinin içinde başını açacaksın ya da o kampüsten çıkacaksın' derlerdi. Biz de 40 yıl sonra dershaneleri kapatarak, onlara savaş açarak, çok güçlü bir yapılanmanın karşısında olduğumuzu anlattık. Bu yapıya karşı çıkan Cumhurbaşkanımız var. Ve biz bugün bunları burada konuşabiliyoruz. Bize 'Neden sustunuz, şimdiye kadar anlamadınız deniliyor' devletler hiçbir zaman şüpheler üzerine hareket etmez. 15 Temmuz'da bizlerin eline ciddi bir kanıt geçti. Yine 17 Aralık sürecinde o savaş bayrağını açan bir Cumhurbaşkanımız vardı.' şeklinde konuştu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Trabzon'da küçük bir ayakkabıcı dükkanına iş için başvurusunda bulunduğunu hatırlatan Ayvazoğlu, şunları kaydetti:

'Üniversite mezunu olmama rağmen ben telefonlara bakmaya razı olduysam da iş verenin 'Ben başörtülü bir elemanla çalışmak istemiyorum' cevabı ile karşılaştım. Onu hiç unutmadım. O benim hayatımın bir metaforudur. Biz müslümanız. Bize yapılanın aynısını başkasına yapmak bize yakışmaz. Ama gün geldi devran döndü Allah'ın adaleti tecelli etti. Elhamdülillah biz bugün bütün insan haklarına kavuşmuş bir pozisyondayız. Hem seçme hakkımız hem de seçilme hakkımız var. Ömrüm olduğunca nefesim yettiğince ben bu davanın peşinde koşacağım. Ve bunu da kendim için yapmayacağım. Çocuklarım ve torunlarım için yapacağım. Allah bu yoldan bizleri ayırmasın. Dün AK Parti yoktu bugün var. Belki yarın başka bir parti olacak. Fikirler kalıcıdır. O anlamda devam edeceğiz. Yaşanılanlar yanımıza kar kalmadı. Ama onlara hiç kalmadı. Adaleti de demokrasiyi de onlar bizden öğrenecek. Sorunlarınız çözülse bile bu platformun devam etmesi gerekmektedir.'

28 Şubat Kadın Platformu Trabzon Temsilcisi Aynur Çift Özdemir de 'O gün Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) kapısına bir tabur asker geldiği gün yemin etmiştim. 'Ben bunun intikamını sizden alacağım' diye. Şimdi bugüne baktığımızda ise 28 Şubat'ın bizim omuzlarımızda yükseldiğini görüyorum' dedi.

'O yıllarda okulda lavaboya bile giderken, başımızı açmak zorundaydık.' diyen Özdemir, şunları kaydetti:

'Fakülteden içeriye giremezdik. Zorlama ve baskılarla kampüsten çıkarılıyorduk. O gün KTÜ kapısına bir tabur asker geldiği gün yemin etmiştim. 'Ben bunun intikamını sizden alacağım' diye. Şimdi bugüne baktığımızda ise 28 Şubat'ın bizim omuzlarımızda yükseldiğini görüyorum. 20 yıldır FETÖ'nün hakim ve savcıları sayesinde suçsuz yere yatan insanlar var. AK Parti hükümeti zamanında bizlerin birçok mağduriyeti giderdi. FETÖ gibi bir terör örgütünün ülkenin her kademesinde kadrolaştığı bir dönemde bunların olması çok doğal. Cumhurbaşkanımız bu duruma karşı hassasiyetlerini gösteriyorlar. Ancak ülkemizde zor bir süreçten geçiyor.'

Özdemir, 'Arkadaşlarımızın istihdam edilme sorunları var. Hayatı 10-15 yıl geriden takip etmemiz, geç alınan diplomalarımız, FETÖ'nun yaptığı KPSS de soru çalma olayları var. Katsayı ve meslek liseleri mağduruyuz. Bu mağduriyetler unutulmamalı. Unutulduğu an 15 Temmuzları yeniden yaşarız diye düşünüyoruz. Unutmamalıyız ki düşman uyumayacak. Her zaman uyanık olmamız lazım. Bu platformun amacı ise bu mağdurların işlerinin daha hızlı ilerlemesini sağlamaktır.' diye konuştu.
Kaynak: AA