Sivas Emniyet Müdürü Aksoy'a Ziyaret

Sivas Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce ve yönetim kurulu üyeleri, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Sivas Kent Konseyinden yapılan açıklamaya göre, İnce, konseyin çalışmaları hakkında Aksoy'a bilgi verdi.

Amaçlarının kente bazı projeler kazandırmak olduğunu belirten İnce, okul servisleriyle ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Öğrenci servislerinin trafiği olumsuz etkilediğini dile getiren İnce, şunları kaydetti:

'Diğer illerde okul giriş ve çıkış saatlerinde okulların bahçesinde stoklanıyor ve öğrenciler okuldan çıkar çıkmaz servislerine binebiliyor. Fakat bu tarz düzenleme ne yazık ki Sivas'ta yok. Okul giriş çıkışlarında servislerin okul bahçesinde stoklanması için İl Trafik Komisyonu karar veriyor. Bizler de sizden destek istiyoruz, en azından okul giriş ve çıkışlarında okul servislerinin kaldırım kenarlarına, yol ortalarına değil okul bahçelerine park etmelerini istiyoruz. İl Trafik Kurulunun izin vermesi halinde Sivas merkezde bulunan okul önlerindeki yaşanan trafik sorunu da çözülmüş olur.'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Aksoy'da ise öğrenci servisleriyle ilgili konunun üzerinde hassasiyetle duracağını belirtti.

Aksoy, 'Sivas'ta taksi şoförleri ve servis şoförleri ile sık sık bir araya geliyoruz. İstemediğimiz bazı görüntüler meydana gelebiliyor ama bu yaşanan olumsuz görüntüleri bir daha yaşamamak için yoğun çalışma yürütüyoruz. Okul servislerinin okul giriş çıkışlarında okul bahçelerinde konuşlandırılması konusunda bir çalışma yapacağım.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA