Rusya Devlet Başkanı Putin Tacikistan'da

Putin: 'TacikistanAfganistan sınırının korunması için Tacikistan'da bulunan Rus üssünün imkanlarının kullanılması konusunda anlaşmaya vardık'.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan-Afganistan sınırının korunması için Tacikistan'da bulunan Rus askeri üssünün kullanılması konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.

Duşanbe'de, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin, Afganistan'da DEAŞ ile diğer terör ve suç gruplarının yayılmasından endişe duyduklarını belirterek, 'Bu nedenle Tacikistan-Afganistan sınırının korunması için Tacikistan'da bulunan Rus üssünün imkanlarının kullanılması konusunda anlaşmaya vardık.' dedi.

Vladimir Putin, ziyareti esnasında Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman'a iki ülke ilişkilerine katkıları nedeniyle Rusya Aleksandır Nevski devlet nişanını da takdim etti.

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamada ise Putin'in ziyareti kapsamında iki ülke arasında ekonomi, ticaret, enerji ve eğitim gibi alanlarda 7 anlaşmaya imza atıldığı belirtildi.
Kaynak: AA