Mısır'da Milletvekiline Parlamentodan İhraç

Eski Cumhurbaşkanı Sedat'ın yeğeninin milletvekilliğinin düşürülmesi onaylandı.

Mısır parlamentosu, eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın yeğeni Muhammed Enver İsmet Sedat'ın milletvekilliğinin düşürülmesini onayladı.

Mısır Devlet Televizyonu'na göre, 596 milletvekili bulunan parlamentoda düzenlenen oturumda, yabancı makamlar nezdinde Mısır parlamentosuna hakaret etmek ve milletvekillerinin imzalarında sahtecilik yapmakla suçlanan Sedat'ın vekilliğinin düşürülmesi 398 oyla kabul edildi.

Sedat, parlamento oturumunda kendisine yöneltilen suçlamaları yalanlayarak, milletvekilliğinin düşürülmesinin siyasi idam olduğunu söyledi.

Dayanışma Bakanı Gade Vali daha önce, Sedat hakkında, 'hükümetin hazırladığı sivil toplum kuruluşları yasasının bir nüshasını AB ülkelerinden pek çoğunun elçiliklerine sızdırdığı' iddiasıyla bir dilekçe sunmuş, bunun ardından Meclis Genel Kurulu kasım ayında Sedat'ın ifadesinin alınmasına karar vermişti.

Mısır anayasasının 110. maddesi, milletvekillerinin üyeliğinin ancak itibar ya da güven kaybetmeleri ve görevlerini yerine getirmemeleri durumunda düşürülmesini öngörüyor.
Kaynak: AA