'Dostlar Sofrası' Etkinliği

Türkiye'deki farklı üniversitelerden mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler, İstanbul'da düzenlenen programda bir araya geldi TUMED Başkanı Cumayev: 'Hayatlarının önemli bölümünü Türkiye'de geçiren bu arkadaşlar ülkemizin en önemli elçileridir'.

Türkiye'deki farklı üniversitelerden mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler, 'Dostlar Sofrası' etkinliğinde buluştu.

Türkiye Maarif Vakfı sponsorluğunda Zeytinburnu 1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programa, aralarında Azerbaycan, Pakistan, Yunanistan, Ürdün, Makedonya, Cezayir, Fas, Mali, Etiyopya, Hindistan, Kırgızistan, Bangladeş ve İran'ın da bulduğunu 35'e yakın ülkeden mezunlar katıldı.

Türkiye Uluslararası Mezunlar Derneği (TUMED) Başkanı Dr. Ergaş Cumayev, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'deki üniversitelerden mezun olanları ilk kez bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mezunların bir kısmının Türkiye'de çalışmaya devam ettiğini belirten Cumayev, 'Hayatlarının önemli bölümünü Türkiye’de geçiren bu arkadaşlar ülkemizin en önemli elçileridir. Yarın memleketlerine döndüklerinde çok önemli noktalara geleceklerine inanıyorum.' dedi.

Cumayev, yakın zamanda kapsamlı bir çalıştay düzenlemeyi de planladıklarını ifade ederek, 'TUMED, mezunlar ile Türkiye arasında bir köprü görevi görüyor. Bugüne kadar yaklaşık 90 bin uluslararası öğrenci Türkiye'de eğitim hayatını tamamladı. Dernek aracılığıyla mezunlarla irtibatımız güçlenecektir.' diye konuştu.

Cumayev ve diğer konuşmacılar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini de kınadı.

Etkinlikte, yemeğin ardından ülkeler arası bağların güçlendirilmesi konusunu ele alındı.

Kaynak: AA