Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi, kayıtsız taşımacılık yapanların tespitine yönelik denetim başlattı.

Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ile trafik polislerinin ortaklaşa Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimlerinde, gerekli izinleri almadıkları için yasal işlem uygulanan 2 araç bağlanarak yediemin otoparkına çekildi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Servis İşletmecileri Odası ve ekmeğini bu işin yasal prosedürlerini yerine getirerek yapan esnafla sık sık bir araya geldiklerini belirtti.

'Korsan' diye tabir edilen gayri yasal çalışan araçların trafikten men edilmesi konusunda herkesle fikir birliği içinde olduklarını aktaran Salman, şunları kaydetti:

'Biz, Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Gerekli izinleri almadan taşımacılık yapan araçlara işlem yapılacağı hususunda konunun muhataplarını daha önceden bilgilendirmiştik. İzinleri almaları hususunda zaman da tanıdık. Ancak bu karara uymayan firmalar ve araçlar halen taşımacılık yapmaya devam ediyor. Tüm yükümlülüklerini yerine getiren, para ödeyip çalışma ruhsatı alan, servis plakası taktıran, güzergah izin belgesi alan esnafımızın hakkını sonuna kadar korumak bizim görevimizdir. Hakkınızı asla yedirtmeyeceğiz.'

-Genç Kürsü programı

Çiftlikköy ilçesinde, AK Parti Yalova İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen 'Genç Kürsü' programı gerçekleştirildi.

Partinin Çiftlikköy ilçe teşkilatında, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin konuşulduğu 'Genç Kürsü' programına katılanların sorularını AK Parti Yalova Gençlik Kolları Başkanı Furkan Karamercimek, yönetim kurulu üyeleri Betül Şahin ve Emirhan Balkaya cevapladı.

Karamercimek, gençlerin ülkenin yönetimi ve varlığı için yönetimde söz sahibi olması gerektiğine dikkati çekerek,'Yeni anayasa ve başkanlık sistemi Türkiye'nin geleceği için oldukça önemli. Ülkenin yönetiminde söz sahibi olan gençler olarak bu programı Yalova ve ilçe genelinde 28 gün boyunca devam ettireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Programa, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İlçe Başkanı Feridün Ünlü ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da katıldı.

Kaynak: AA