'Şeref Ve Namus Türk Ulusu İçin Hava, Su, Toprak Kadar Kutsaldır'

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası'nda, 19971 tertip ve 366. kısa dönem acemi askerler için yemin töreni düzenlendi

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası’nda 1997-1 tertip ve 366. kısa dönem acemi askerler için yemin töreni düzenlendi.

Kışlada saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan yemin töreninde, askerlerce taşınan tugay sancağının yerine konması sonrası 1997-1 tertip ve 366. kısa dönem bin 919 asker yemin etti.

Topçu erler Burak Ayasun ve Ahmet Akdemir’in yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden törende, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı albay Sebahattin Türker ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Sabri Taş, eğitimde başarılı olan erlere plaket ve çeşitli hediyeler armağan etti.

Albay Türker, törende yemin eden askerlere hitaben yaptığı konuşmada, 'Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim. Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsaldır.' dedi.

Askerlerin yeminine sadık kalacağını ifade eden Türker, şöyle devam etti:

'Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde. TSK'mızın en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi bir asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, TSK ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.'

Tören, yemin eden askerlerin geçişiyle sona erdi.

Törene, Türker’in yanı sıra Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Sabri Taş, gaziler ve asker yakınları katıldı.

Kaynak: AA