Görevlendirme Yapılan Belediyeler

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesine danışman olarak görevlendirilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin birimlerini gezerek çalışanlardan bilgi aldı.

İçişleri Bakanlığınca Doğubayazıt Belediyesine danışman olarak görevlendirilen Aktaş, çalışanları ziyaret ederek sohbet etti.

Aktaş, ziyarette yaptığı açıklamada, amaçlarının siyaset yapmak olmadığını Doğubayazıtlılara hizmet etmek gayretinde olacaklarını söyledi.

Doğubayazıt'ı, tarihi ve kültürel değerlerine yakışır bir şehre dönüştürme çabası içine gireceklerini belirten Alinur Aktaş, 'Doğubayazıtlılar, samimi olarak söylüyorum hizmetin en iyisini hak ediyor. Bu şehir, İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani'si, Urartu Kalesi, Meteor Çukuru gibi daha birçok tarihi ve kültürel değere sahip.' dedi.

İlçenin tanıtımı açısından kültürel faaliyetlere daha çok önem vereceklerini dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:

'Şehirde kentsel düzeni sağlayacak projeler geliştireceğiz. Bu kapsamda tüm birimlerimizle koordineli bir şeklide çalışarak halkımıza yakışır temiz sokaklar, düzgün yollar, pazar yerleri, parklar, otoparklar yapmalıyız. Ben, toplanan çöplerden geri dönüşüm yaparak para kazanan bir şehirden geliyorum. Burada da belediyemize katkı sağlayacak yeni öz kaynaklar bulmalıyız.'

Kaynak: AA