AEÜ'de Akademisyenlere Veri Tabanı Kullanıcı Eğitimi

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca 'EndNote Veri Tabanı Kullanıcı Eğitimi' verildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Hakan Uyar, tarafından verilen eğitime çok sayıda akademisyen katıldı.

Uyar, programın bilimsel araştırma, makale yazım ve yayım sürecinde kullanıcılara bir çok kolaylık sağladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'EndNote ile kişisel bibliyografik veri tabanı oluşturma online veri tabanlarında makale arama, referans kaydı import seçeneklerini kullanma, manuel veri girişi yapma gibi işlemlerde kullanıcıya çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Kişisel veri tabanında düzenleme ve yönetme imkanları bulunmaktadır. Tez ve makalelerde bibliyografya arama ve bu programla makale yazma daha rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Programın veri tabanı tez, makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma, farklı dergi ve tez formatlarına göre düzenleme ve hangi dergilerde yayınlanabilir olabileceğine dair önerilerde bulunma gibi birçok özellik sunmaktadır.'

Kaynak: AA