Filistin Başmüzakerecisi Ureykat Mısır'da

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, ülkesinin Filistin meselesine desteğini sürdüreceğini ve Filistin halkının meşru haklarından ödün vermeyeceğini belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkesinin Filistin meselesine desteğini sürdüreceğini ve Filistin halkının meşru haklarından ödün vermeyeceğini belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, resmi temaslar kapsamında Mısır'ı ziyaret eden Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri ve Başmüzakereci Saib Ureykat, Şükri tarafından başkent Kahire'de kabul edildi.

Açıklamada, Samih Şükri'nin görüşmede, Filistin meselesinin Mısır Dışişlerinin izlediği siyasette öncelikli bir yere sahip olduğuna dikkati çektiği kaydedildi.

Görüşmede, 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması, iki devletli çözüm ve uluslararası kararlar temelinde İsrail ile Filistin arasındaki müzakere sürecinin yeniden başlaması için yeni ABD yönetiminin yanı sıra uluslararası ve bölgesel taraflarla koordinasyonun önemli olduğu da vurgulandı.

İkilinin, Ürdün'ün başkanlık edeceği ve mart ayında düzenlenecek 28'inci Arap Birliği Zirvesi'nde ele alınacak bazı konuları da masaya yatırdığı belirtildi.

Saib Ureykat'ın da uzun yıllardır Filistin meselesine verdiği destekten dolayı Mısır'ı takdir ettiği ve Filistin halkı nezdinde bu ülkenin tam bir güven kazandığını ifade ettiği aktarıldı.
Kaynak: AA