Beyşehirli Av Tüfeği İmalatçıları Teşviklerinden Faydalanacak

Konya Milletvekili Altunyaldız: Artık Huğlu ve Üzümlü de 4. bölge teşvikleri olan KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, 6 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği, azami 600 bin lira faiz desteği, yatırım yeri tahsisi destek unsurlarından yararlanacak'

AK Parti Konya Milletvekili ve Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, artık Huğlu ve Üzümlü de bulunan av tüfeği imalatçılarının da 4. bölge teşvikleri olan KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, 6 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği, azami 600 bin lira faiz desteği, yatırım yeri tahsisi destek unsurlarından yararlanacağını belirtti.

Milletvekili Altunyaldız yaptığı yazılı açıklamada, Konya'nın Huğlu ve Üzümlü bölgelerinde önem arz eden silah ve mühimmat imalatına yönelik yatırımlar olduğunu anımsatarak, av tüfeği aksam ve parçaları imalatına yönelik yatırımların da bundan sonra 1. 2. ve 3. bölgelerde gerçekleştirilmeleri halinde 4. bölgede uygulanan bölgesel desteklerden istifade edebileceğini bildirdi.

- Av tüfeği imalatçıları teşviklerinden faydalanacak

Yürüttükleri çalışmalar neticesinde verilen desteklerden önceden yararlanılamadığını ancak bu durumu düzelttiklerini ifade eden Altunyaldız açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

'22 Şubat 2017 tarihinde yapılan değişiklikle av tüfekleri, fişekler ve av tüfeği aksam ve parçaları imalatına yönelik yatırımların da 1. 2. ve 3. bölgelerde gerçekleştirilmeleri halinde 4. bölgede uygulanan bölgesel desteklerden istifade edebilecek.

Artık Huğlu ve Üzümlü de 4. bölge teşvikleri olan KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, 6 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği, azami 600 bin lira faiz desteği, yatırım yeri tahsisi destek unsurlarından yararlanacak.'

Kaynak: AA