Trafikteki İşitme Engellilere Yönelik Çalışma

Sivas'ta işitme engellilerinin araçlarına 'işitme engelli' yazan stickerler yapıştırıldı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü işitme engelli vatandaşların ve diğer sürücülerin trafikte daha rahat seyretmelerini kolaylaştırmak adına sticker hazırlattı.

Stickerler işitme engellilerin araçlarına düzenlenen tören ile asıldı.

Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, gerek işitme engelliler, gerekse fiziksel ve görme engellilerin engellerini kaldırmak, onlara hizmet etmek adına belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek, şu bilgileri aktardı:

'Trafikte işitme engelli kardeşlerimize kolaylık sağlamak adına belediye ekiplerimizin çalışmalarıyla bu stickerları hazırladık. İnşallah işitme engelli kardeşlerimizin trafikte yaşadıkları sıkıntıların önüne geçecektir.'

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, uygulamadan dolayı belediyeye teşekkür ederek, trafikte seyreden sürücülerden araçlarında 'işitme engelli' ibaresi bulunanlara yardımcı olmalarını istedi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz de uygulama sayesinde işitme engellilerin daha rahat araç kullanabileceklerine işaret etti.

Uygulamadan dolayı emeği geçenlere teşekkür eden işitme engelliler de hazırlanan stickerleri araçlarına yapıştırdı.

Kaynak: AA