Mardin'de '15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler Parkı'

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Parkı'nın ismini, '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı' olarak değiştirdi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mardin Büyükşehir Belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman'ın ildeki vatandaşları belediye hizmeti ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadele gösterirken şehit olan vatandaşların hatırasını canlı tutmak amacıyla merkez Artuklu ilçesi Vali Ozan Caddesinde bulunan Karayolları Parkı’nın ismi Belediye Meclisi kararıyla, '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Parkı' olarak değiştirildi.

Yeni tabelanın asıldığı parkta kapsamlı iyileştirme çalışmaları yapıldı.

Parkın girişine konulan '#mardin' logosu, parka gelen vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Bazı vatandaşlar logonun önünde hatıra fotoğrafı çektirerek sosyal medyada paylaştı.

Vatandaşlardan Muhammed Fatih Özmen, parkın isminin değişmesini olumlu bulduğunu belirterek, bu tür güzellikleri Mardin'de görmekten mutlu olduklarını ifade etti.

Parkın adıyla her zaman hain darbe girişimde şehit olan vatandaşları hatırlayacaklarını kaydeden Özmen, şunları söyledi:

'Bu tür çalışmalar Mardin'imize yakışıyor. Mardin'e gelen yerli ve yabancı turistler Mardin ismi olan bu logonun önünde fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşıyor. Bu da Mardin'in tanıtılmasında önemli bir adım. Böyle güzel çalışmaların talimatını veren Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman’a teşekkür ediyoruz.'

Kaynak: AA