Siirt'te 2016 Yılı ASKOM Değerlendirme Toplantısı

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonunun (ASKOM) 2016 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi ve İstasyon sorumluları ile 2016 yılı değerlendirildi.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Gülşınar Erpay, toplantıda yaptığı konuşmada, gerekmedikçe sevk yapılmamasını istedi.

Erpay, şunları kaydetti:

'Gerekmedikçe sevk yapmayın. Çünkü sevk yapacağımız iller de çok dolu, yığılma oluyor, yatak yeri olmuyor, bu durumda mağduriyetler yaşanıyor. Şartlar uygunsa elbette hastalarımızı bekletmekten yana değiliz. Sevkler konusunda cezai müeyyide uygulamaktan yana değiliz ama hasta mağduriyeti olursa gerekeni yaparız. Hekimler olarak, vicdanlarımızı her daim diri tutmalıyız ve hastalarımızı kendi yakınlarımız gibi görmeliyiz ve öyle davranmalıyız. Bizim için önce insan geliyor. Bütün hizmetlerimiz, gayretimiz, çabamız insanlarımızı yaşatmak içindir.'

İl dışına sevk yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği, hasta kabulü ve hastaneler arası nakillerde yaşanan sıkıntılar, mevcut hasta nakil ambulanslarının bakım ve onarımlarına değinilen toplantı, karşılıklı soru, cevap ve görüş alışverişiyle devam etti.

Kaynak: AA