Polisin Ölümüne Neden Olan Sürücünün Yargılanması

Adana'da polis memuruna çarparak ölümüne neden olmaktan tutuklanan araç sürücüsünün yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4. duruşmasında geçen celse tahliye edilen sürücü Nezir Gültekin ile trafik kazasında ölen Hakkı Un'un (44) eşi Asiye Un katılmadı.

Tarafların avukatlarının geldiği duruşmada Un'un avukatı Derya Göksuçukur, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini söyledi.

Çarpmanın yolun bitiminde gerçekleştiğini iddia eden Göksuçukur, 'Kaza yolun ortasında meydana gelmemiştir. Ölen polis memuru tali kusurlu değil, kusursuzdur. Sanık tam kusurludur' diyerek dosyanın kusur raporu aldırılması için Ankara ya da İstanbul Trafik İhtisas Dairelerinden birine gönderilmesini istedi.

Sanığın avukatı Ayşe Emre Taşkese de kazanın meydana geldiği yerde aydınlatmanın bulunmadığını belirterek, 'Müvekkilim çarptığı cismin ne olduğunu dahi tespit edememiştir. Müvekkilim asli kusurlu değil, kusursuzdur.' diye konuştu.

Mahkeme hakimi, dava dosyasının Ankara Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'na gönderilmesine karar vererek sürücünün kusur durumu yönünde rapor hazırlanmasını istedi.

Duruşma, raporun beklenmesi için 25 Mayıs'a ertelendi.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Hakkı Un, baldızı ve ailesini otomobiliyle 15 Ağustos'ta evlerine götürmüş, dönüşte Kurttepe Mahallesi Çatalan Köprüsü girişinde durup büfeye giderken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Polis memurunun ölümüne neden olan sürücü Nezir Gültekin ise polis tarafından yakalanıp, tutuklanmış, geçen celsede de tahliye edilmişti.

Kaynak: AA