Plakalarda Yeni Dönem Başlıyor

Adıyaman’ın Çelikhan İlçe Jandarma Trafik görevlileri plakalarda yeni dönem uygulamasının başlatıldığını ve konu hakkında broşürler dağıtılarak halkı bilgilendirdi.

Plakalarda Yeni Dönem Başlıyor
Dağıtılan broşürlerde araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 95 TL para cezası uygulanarak araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar aracın trafikten men edileceği konusunda uyarılar yer aldı. Broşürlerde, yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan ve ya öngörülen sayıda plaka takmayan, plakanın farklı okunmasına ya da okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 427 lira idari ceza verileceği de belirtildi.

Ayrıca broşürlerde plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınacağı ve bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenlere 876 TL para cezası uygulanacağı ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar aracın trafikten men edileceği tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye ise bin 698 lira idari para cezası uygulanacağı ifadeleri de yer aldı.
Kaynak: İHA