Kızılay Batı Karadeniz Turunda

Türk Kızılayı tarafından Batı Karadeniz bölgesinde başlatılan ve 5 gün boyunca sürecek olan Kan Bağışı kampanyası Bartın’dan başladı.

Kızılay Batı Karadeniz Turunda
Türk Kızılayı Karabük Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Dinçer Karagöz, düzenlenen kampanya ile ilgili açıklamasında “Kan alma TIR’ımız Bartın Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Türkiye’de bu şekilde hizmet veren mobil araç 16 tane var. Tüm Türkiye’yi 16 TIR geziyor. İki tip TIR’ımız var. Bir yazlık bir de kışlık TIR şeklinde. Bağışçı memnuniyeti açısından bunlar önemli. Bartın halkımızın da bizi bugün yalnız bırakmayacağından eminiz” dedi.

Kan bağışının önemli olduğunu vurgulayan Karagöz, “Kan kaybı çok önemli. Bu nedenle birbirimize ihtiyacımız var. Kış aylarında artan kazalar ve ameliyatlardan dolayı Sayın Genel Başkanımız kırmızı alarm vermişti. Bu çağrısı olumlu yönde reaksiyon gösterdi. Halkımızın duyarlılığını net bir şekilde ifade etti.

Stoklar biraz daha iyi hale geldi. Ancak daha iyi hale getirebilmek için çabalıyoruz. 5 günlük bir çalışmamız olacak. İlk gün Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda, ikinci gün Karabük Kent Meydanı’nda, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü de Safranbolu’da görev yapacak TIR’ımız” diye konuştu.

Kaynak: İHA