Dünya Bankası'ndan Karadağ'a Kamu Borcu Uyarısı

Karadağ'ı ziyaret eden Dünya Bankası Batı Balkanlar Direktörü Goldstein, ülkenin kamu borcunun azaltılması uyarısında bulundu.

Dünya Bankası Batı Balkanlar Direktörü Ellen Goldstein, Karadağ'a kamu borcunu azaltması uyarısında bulundu.

Goldstein, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki temasları kapsamında, Başbakan Dusko Markovic ile bir araya geldi.

Hükümet binasındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Goldstein, Karadağ'ın ekonomi alanında ciddi ve özverili bir çalışma yapması gerektiğini vurguladı.

Goldstein, Karadağ'daki mali sistemin sağlamlaştırılması gerektiğine işaret ederek, 'Buna bağlı olarak da ekonominin geliştirilmesi ve yeni istihdam olanaklarının oluşturulması gerekiyor. Karadağ'ın tüm vatandaşlarını ilgilendiren bir diğer alan da turizm.' dedi.

Gayrısafi yurt içi hasılanın yüzde 80'ine denk gelen kamu borcuna dikkati çeken Goldstein, 'Geçtiğimiz yıllarda kamu borcunda büyük bir artış gözlemlendi. Ancak, Karadağ hükümetinin bu konuda 2017 yılı için aldığı önlemler övülmeye değer. Yeni istihdam olanakları sağlanabilmesi açısında Karadağ'ın kamu borcunu azaltması gerek.' ifadelerini kullandı.

Goldstein, Dünya Bankasının ülke ekonomisinin sağlamlaştırılması için atılması gereken adımların belirlenmesinde Karadağlı makamlarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Karadağ Başbakanı Markovic de bugüne kadar Dünya Bankası tarafından verilen kredi desteğinin 454 milyon avrosunu harcadıklarını belirterek Dünya Bankasının gelecekte de Karadağ'a desteğini sürdüreceğine inandığını kaydetti.

Dünya Bankasından 90 milyon avroluk yeni bir destek beklediklerini aktaran Markovic, kamu borcunun azaltılması noktasında da çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA