Cengiz Topel Havaalanı Eski Şube Müdürü Uğur Eldemir'in Davası Ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz akşamı kalkıştığı hain darbe girişiminin ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, tutuklanan eski Cengiz Topel Havaalanı Şube Müdürü Uğur Eldemir hakim karşısına çıktı.

Cengiz Topel Havaalanı Eski Şube Müdürü Uğur Eldemir'in Davası Ertelendi
Kocaeli Adliyesi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Eldemir örgütün haberleşme programı Bylock’u kullanmadığı iddia ederek, “1996 yılından itibaren namus ve sadakat ile görevimi yürüttüm. Teşkilatıma asla ihanet etmedim. Geçmişte büyük operasyonlarda görev yaptım. Geçmişte Kaplancılar olarak bilinen cemaatin Anıtkabir ve Fatih Camii’ne uçak ile saldırı çalışmasına yönelik operasyonlarda başarı ile görev aldım. Aldığım görevlerde hiçbir zaman şikayet almadım. Örgütün haberleşme programı olduğu iddia edilen Bylock’u gözaltına alındığım da duydum. İnternet paketim geniş olduğu için çoğu zaman internetimi memur arkadaşlarıma ve kahvede ki arkadaşlarıma açıyordum. Benim Bank Asya ile ilgili ya da FETÖ’nün diğer kuruluşları ile hiçbir bağım olmadı” dedi.

Kararını veren mahkeme heyeti Bylock için İl Emniyet Müdürlüğü’ne yeniden yaz yazılmasına karar vererek duruşmayı 21 Mart 2017 tarihine erteledi.
Kaynak: İHA