50 Yıllık Baraj Rüyası Gerçek Oluyor

Burhaniye halkının 50 yıllık rüyası olan, çok geniş alanın sulanmasına katkı sağlayacak ve yat limanının da dolmasının önüne geçecek olan Reşitköy Barajı Projesi’nin başlaması için gün sayılırken, Burhaniye Belediyesi öncülüğünde bilgilendirme ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

50 Yıllık Baraj Rüyası Gerçek Oluyor
Burhaniye Reşitköy Barajı, DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 41 milyonluk bütçe ile 19 Ocak günü ihale edildi. Reşitköy Barajı inşaatının başlaması ile 50 yıllık hayal gerçekleşmiş olacak. İhale sürecinin ardından yer teslimi yapılacak olan Reşitköy Barajı’nın bahar aylarında temel atımı yapılması bekleniyor. Yer tesliminin ardından bin 450 gün içerisinde bitirilmesi ön görülen Reşitköy Barajı için Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal üncülüğünde halkı bilgilendirme ve tanıtıp toplantısı düzenlendi.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, DSİ Balıkesir Bölge Müdürü Erol Şenöz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen toplantıda, slayt gösterim yardımıyla baraj projesi detaylı bir şekilde anlatıldı. Barajın su tutmasıyla birlikte en fazla toprağı sular altında kalacak olan kırsal Tahtacı Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, kamulaştırma ile ilgili yüzeysel bilgilendirmeler de yapıldı. Mahalle sakinleri, yapılan sunumların ardından, yetkililere sorular sordu.

Toplantının açış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, yaptıkları girişimler sonucu ilçenin 50 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen DSİ Balıkesir Bölge Müdürü Erol Şenöz ve DSİ yetkilileri, slayt gösterim yardımıyla barajın kapsadığı alanları, maliyetini, sulama alanlarını, getirilerini ve kısıtlanacak olan alanları ayrıntılarıyla anlattı. Burhaniye ve Gömeç ilçelerindeki 48 bin 950 dekar alanın sulanacağı ve ayrıca, toprak altındaki kaynak suların kullanımından dolayı yaşanan tehlikeyi de, baraj sayesinde çözeceklerini, gelecek nesillerin su probleminin çözüme kavuşacağını anlatan müdür Şenöz, yakın zamanda kırsal Tahtacı Mahallesi’nde, tüm ilgili kurum ve kuruluşlardan yetkililerin katılımıyla bir halk toplantısı yapacaklarını ifade etti.

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan DSİ Balıkesir Bölge Müdürü Erol Şenöz, projeye önce mağduriyetleri gidererek başlayacaklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Tahtacı Kırsal Mahallesi Muhtarı Ahmet Dönmez ve vatandaşlar da, projenin hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA