AOSB İlkokul Öğrencilerini Konuk Etti

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesini (AOSB) ziyaret eden i̇lkokul öğrencileri, arama, kurtarma ve yangın tatbikatını izledi.

AOSB İlkokul Öğrencilerini Konuk Etti
AOSB'den yapılan açıklamaya göre, Özel İsabet İlkokulu öğrencileri, AOSB bünyesinde oluşturulan hayvan sığınma ve beslenme yerlerini gezdi. Hayvanların barınma ve beslenmeleriyle ilgili bilgi alan öğrenciler, yavru köpekleri sevme fırsatı da buldu.

AOSB'deki Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisini de ziyaret eden eden öğrencilere, Çevre Mühendisi Semiha Özmüş, suyun önemini anlattı. İş Güvenliği Uzmanı İhsan Pepedil de çocuklara tesisi gezdirerek, kimyasal maddelerin sudan ayrışma safhalarını gösterdi.

Daha sonra AFAD Müdürlüğüne geçen öğrenciler, burada arama kurtarma ekiplerinin eğitimli köpeklerle gerçekleştirdiği kurtarma operasyonunu izledi. Öğrenciler, yıkılan binanın enkazı altında kalan kişinin kurtarıldığı tatbikatı büyük bir dikkat ve heyecanla takip etti.

AFAD'ın faaliyetleri hakkında da bilgilendirilen öğrenciler, AOSB itfaiye ekibinin yangın tatbikatını izledi ve senaryo gereği yakılan ateşi, itfaiye personeliyle söndürdü.

Kaynak: AA