'25. Yıl Öncüler Buluşması'

EğitimBirSen Bursa 1 Nolu Şubesinin 25 yıllık sürecinde yönetim kademesi ile ilçe başkanlığında görev alan üyeler, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, sendikanın 25 yıllık süresinde yönetim kademelerinde ve ilçe başkanlığında görev alan üyeler, '25. Yıl Öncüler Buluşması'nda bir araya geldi.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi Doburca Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve yoğun katılımın sağlandığı programa, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve ÇSGB İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Aksakal katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, programın açılışında yaptığı konuşmada, 'Hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde Eğitim-Bir Sen, 25 yılı geride bırakmıştır.' değerlendirmesinde bulundu.

İlk yıllarında yaşanan sıkıntılara rağmen sendikanın bugün Türkiye en büyük sivil toplum örgütü olma başarısını gösterdiğini belirten Şeker, Türkiye'nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen'in teri, payı ve imzasının bulunduğunu belirtti.

Şeker, Eğitim-Bir-Sen'in sendikal zeminin güçlendirilmesi mücadelesinin öncüsü olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

'Eğitim-Bir-Sen, sendikacılığı toplu görüşmeli, yaptırımsız sendikacılıktan, toplu sözleşmeli ve atılan imzanın gereğinin yapılmasının zaruri olduğu sendikacılığa taşımıştır. Eğitim-Bir-Sen'in ve Memur-Sen'in temsil ettiği toplu sözleşmelerde kamu görevlileri en önemli kazanımları elde etmiştir. Tüm bunların yanında sendikacılığı salt maddi bir kazanım aracı olarak değerlendirmeyen, aynı zamanda örselenen medeniyet değerlerinin tahkimi, yön problemi içerisine itilen insanımızın tarihi istikametine kavuşturulması gibi kendisini diğerlerinden farklı kılan uğraşıları da faaliyet alanına dahil eden Eğitim-Bir-Sen, kurulduğundan beri çalışmalarını bu çerçevede gerçekleştirmiştir.'

Programda sendikanın 25 yıllık sürecinde yönetimde bulunan ve ilçelerde başkanlık yapan üyeler plaketle ödüllendirildi.
Kaynak: AA