İçişleri Bakanı Soylu'dan Viranşehir saldırısı açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısının meydana geldiği Viranşehir'de konuştu. Bakan Soylu, "Kediye süt vermek için dışarıya çıkan bir yavrumuz şehit oldu." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'dan Viranşehir saldırısı açıklaması
İçişleri Bakanı Soylu'dan Viranşehir saldırısı açıklaması
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Savcılar Sitesine bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bombalı araçla terör saldırısının yaşandığı alanda inceleme yaptı.

İnceleme ardından kameralar karşısına çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Kediye süt vermek için dışarıya çıkan bir yavrumuz şehit oldu. Emniyet bekçimiz İbrahim Kete şehit olarak hakkın rahmetine kavuşmuştur. Yaralılar Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Toplam 11 yaralımız mevcut. Yaralılardan bir tanesi emniyet bekçimizdi, bir tanesi de başsavcımızın eşi hakime hanım. Diğer yaralılarımız da adliye lojmanları sakinleri.

11 yaşında bir çocuk ya... ve gerek adalet lojmanları gerekse etrafındaki binalarda yaşayan insanlarımızın hayatına direkt kast eden cani bir örgütün saldırılarıyla karşı karşıyayız. Özellikle vatandaşlarımızın hem bu cani örgüte, hem bunların siyasi uzantılarına karşı ortaya koymuş oldukları sağduyulu ve vatansever bir tavırdır.

Gece itibariyle 26 kişi gözaltına alındı ve bu konuda güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapacaktır. Masum insanların hayatına kast eden bir tabloyu gördükten sonra hiçbir vicdan bunları cezasız bırakmayı kabul edemez